Heste som et pædagogisk redskab


Hvad enten du ønsker at ride, eller ønsker at arbejde med hestene fra jorden, så handler det om at træne sine sociale færdigheder. Du vil naturligvis få muligheden for at lærer at ride, eller dygtiggøre dig. I alt omgang med heste, lære du også at kontrollere dig selv. 


I ridningen fokuserer vi på aktiviteten og hestens reaktioner fremfor dine mangler som følge af dit problem/diagnose. Der er således altid et konkret formål med at arbejde intensivt med sig selv, nemlig at få hesten til at reagere på en bestemt måde. Herved flyttes fokus fra dine generelle problemer/diagnose og i stedet fokuseres der på dine kompetencer, og hvordan disse skal udvikles for at lære at ride. 

Inddragelse af ridning som en del af de pædagogiske aktiviteter er at opnå færdigheder i  håndteringen og viden om hestens adfærd som er mindst ligeså vigtig en del som selve ridningen.


Hesten afspejler hvordan rytteren har det, så er man nervøs, bliver hesten det også. Er man utålmodig og irriteret, er der ingenting, der fungerer. Dette gør, at du er nødt til at være til stede i nuet sammen med hesten.